Biologisk Kakao-Flis®

Oppe-Sundbyvej 4 · Sundbylille · 3600 Frederikssund ·Tel.(+45) 48 48 58 70
E-mail: kakaoflis@mail.dk
Kakao-Flis® er isolerende mod frost
– Faktisk er der lavet forsøg med at isolere huse med Kakao-Flis®, hvilket fungerer perfekt. Men selvfølgelig kunne flisen ikke tåle fugt i det lange løb, så vi holder os til Rockwool.

Til efterårets nye planter og isolering af eksisterende planters rødder mod frost er Kakao-Flis® særdeles nyttig, fordi den holder på jordvarmen (ca. 3 – 4ºC). Under normale omstændigheder vil det betyde, at planternes rødder kan udvikle sig vinteren igennem, fordi jorden ikke bliver bundfrossen under selv en lang vinter.

Særlig idéel er Kakao-Flis® for hækplanter, frugtbuske og -træer, stauder, roser og bunddække som efeu samt surbundspalnter som rhododendron. I frostvejr vil du kunne få en spade i jorden, der hvor Kakao-Flis® er lagt ud.
Roser: Beskyt podestedet
Sæt altid en god klump jord over dine rosers podested og top af med Kakao-Flis®, så er de bedre i stand til at modstå frostangreb.

Kakao-Flis® indeholder modsat andre bark- og træflisprodukter ikke harpiks, der kan være skadelig for roser og visse andre planter.
Ukrudt
Læg Kakao-Flis® ud nu før sneen kommer og slip for det grønne skær af nyspirende ukrudtsfrø, der viser sig i februar/marts måned. Glem ikke, at Kakao-Flis® giver næring til dine planter, eftersom den nedbrydes til humus – og så er Kakao-Flis® stadig den mest dekorative af alle jorddækningsmuligheder.

BEMÆRK: Kakao-Flis® er uegnet som føde til mennesker og husdyr, som f. eks. hunde.
Billedet her er taget i marts måned 2002 efter en hård vinter, der har svitset løgplanterne, men grundet Kakao-Flis® kunne efeu-stiklinger udvikle sig hele vinteren igennem og se friske ud.